CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 1.4.2010

Live Concert

Datum akce:
1.4.2010

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Opera Mort (fr) (experimental)
 
TG (fr) (electronica/noise)
 
20.000 Punks (fr)
 
Mindbeam Digidub (us) (alternative dance music)

TOUR DE LA PUISSANCE 2010 - nájezd francouzského mutantního disca


1. dubna se v pražském podzemí Chapeau Rouge zjeví tři extravagantní hudební projekty z Francie. Jak by mohla vypadat dosud neexistující temná, neurotická, a zároveň melancholická diskotéka, o níž v Čechách budeme ještě dlouho marně snít, přijedou ukázat Opera Mort, TG a 20000 Punks, projekty vyrostlé ze současného francouzského, respektive evropského bujení kolem malých nezávislých labelů, a kojené během jízd svým tourbusem, které nenáhodou připomínají útočné jízdy techno nomádů.

Projekty, které se spojily k jarnímu evropskému TOUR DE LA PUISSANCE, spojuje hravý a programově hybridní přístup k tanečním subžánrům, ze kterých se vytratil duch diska. V jakési melancholii a romantickém smutku se vracejí k elektronickým sedimentům a modlám 90. let a svůj extrémní amalgam digitalu a analogu servírují s falešnou ironií a poťouchlými gesty - ty totiž skrývají posedlost a víru v hudbu jako akumulátor milostné a tělesné energie.

TOUR DE LA PUISSANCE 2010
loubli.org/puissance



INTERPRETI

Opera Mort (fr)

Styly: experimental

Členy Opera Mort, Laurenta Gérarda (él-g) a Jonathana T (jo t) stojícího za labelem Tanzprocesz (vyšli zde třeba To Live And Shave In L.A., Sudden Infant, Placenta Popeye ad.) bylo možné zaregistrovat loni společně s Gedalií Tazartes v projektu Reines d'Angleterre. Pouze ve dvojici pak založili s vizí ještě tanečnějšího zvuku Opera Mort a postupně vydali svůj materiál na labelech Kraak, Bo Weavil, Fonal, SS Records. Na domácí značce loni zasadili smrtelný úder v podobě CD Le Tour de L'Oubli. Nekonečné smyčky, syntetické beaty, procesované vokály a ruchy, všechno tohle smetí elektronické hudby je pro ně jen zábavný prostředek, se kterým vytvářejí to, čemu říkají "dirty cosmic dance-floor". Tam, kde navazují na Throbbing Gristle, tam místo Genesise P-Orridge čekejte dekadentního Mickeymouse, když mluví o Wolf Eyes, tak jedině s přídomkem Gay... Ideální předehra k jarnímu Stimulu.
www.myspace.com/operamort

TG (fr)

Styly: electronica/noise

TG je solový projekt hudebníka, který jinak vystupuje pod jménem TG Gondard a který 12 let své činnosti obětoval posedlosti drone music. Vydal množství LP, kazet a CD na labelech jako Les Potagers Natures, Galerie Pache, RuminanCe, Lexi Disques, Dokidoki. Mezi nejlepší patří tvorba, která v obsesi dlouhými hlubokými tóny a podprahovým útokem dochází až k extrémním tanečním žánrům a směřuje i k akutální podobě TG: přímočarý 4/4 rytmus a špinavé beaty ve stylu gabba hardcore techna, tak jak letělo v 90. letech, kořeněné nádechem zvláštní temné melancholie a sexuálního napětí dovedéného do extrému. TG sám má pro to vlastní definici: "Čistá láska a sexuální služby zdarma."

perso.orange.fr/tg.fr

20.000 Punks (fr)

Zakládající členové francouzských kapel The Dreams, The Feeling Of Love či AH Kraken, ještě radikálněji než předchozí dva projekty přehodnocují vývoj "divné hudby" s kořeny v experimentální elektronice, a jdou doslova pozpátku. Jejich znepokojivý vír krásy, smutku a romantismu (hledejte na značkách In The Red Records, Rococo Records, Sweet Records) se vrací až k rock'n'rollové křečovitosti, hlavně k tomu, co je na ní špinavé a neučesané, a taky trochu zádumčivé. I oni svým rozostřeným zvukem s prvky latentního chaosu, drženého na uzdě a popuštěného v letmých výkřicích, navazují na slepou vývojou větev představovanou legendárním albem 20 Jazz Funk Great Hits od Throbbing Gristle, a i oni dokazují že disco neznamená rychlost a neosobnost, ale puls a krvácející srdce.

Mindbeam Digidub (us)

Styly: alternative dance music


mindbeamdigidub.com/

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO