CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 11.10.2024

105. NAROZENINY CHAPEAU ROUGE

Datum akce:
11.10.2024

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
LOLA (uk)
 
DJ Thomas Tesla (techno/house)
 
ABAB (techno/house)
 
Them Darned Teenagers (this will hurt)
 
Milano Parsley (RA) (house)

Letošní oslavy budou opět ve velkém, přímo nadpozemském stylu – téma je totiž „Chapeau Rouge In The Sky“ neboli hezky česky „V Chapíčku jako v nebíčku“. Těšit se tak můžete na speciální živé performance, dekorace a narozeninová překvapení. A vstup do všech pater klubu je samozřejmě jako vždy ZDARMA.

Svíčky na narozeninovém dortu bychom možná už ani nespočítali, hudební program se ale ponese v duchu hesla „mládí vpřed“.  Živě vystoupí například rapové duo z Vršovic Maggi Gang. Tihle kluci mají za sebou vystoupení na letním festivalu Transforma a v řadě pražských klubů. A jak sami říkají „jeden má OCD, druhej ADHD, ale na koncertě to vždycky klapne“.

Se svou kombinací popu a alternativních prvků je doplní mladá talentovaná umělkyně Karolína Pelíšková aka KAYA, která si za dobu své krátké působnosti získala pozornost nejen na české, ale i na mezinárodní scéně. V rámci kampaně Spotify Equal se se svým singlem I Think I Don't Understand stala ve svých šestnácti letech v roce 2023 nejmladší českou interpretkou, která se objevila na billboardové ploše na newyorském Times Square. KAYA nedávno vydala debutové EP.

Kromě toho line-up doplní zpěvačka Františka a kapela Časovač.                                                                                                                                                                        

Chybět samozřejmě nebudou ani DJs, jejichž headlinerem bude londýnská DJka Lola. Tahle představitelka underground house a techna se na britské hudební scéně pohybuje už více než dekádu. Lolu doplní legenda české house music DJ Pavel Bidlo, boss DJského londýnského kolektivu Republic Artists DJ Thomas Tesla, rezidentní duo Them Darned TeenagersABAB Milano Parsley.

 

105. narozeniny Chapeau Rouge – to jsou tři patra, čtyři bary a tři stage plné mladých nadějí i ostřílených muzikantů a to vše samozřejmě zdarma. Tak přijďte slavit s námi!


 Fb událost: www.facebook.com/events/8263509120405007

INTERPRETI

DJ Thomas Tesla

Styly: techno/house

Over the last 7 years Republic Artists and Wasabi Generals Records boss Tomasuchy AKA Thomas Tesla has slowly become an important part of London’s respected underground house & techno movement.

As a promoter, humble beginnings running intimate parties at Undersolo, Camden and Fortress Studios, Old Street gave birth to Republic Artists launch at Club Factory and over the past few years Republic Artists has grown into one of the capitals best loved techno events. Hosting parties at some of Londons key 1000 plus capacity venues, bringing some of the best boat parties the city has to offer which continually sell out weeks in advance, and giving a much needed platform for some of the exciting talent and established artists the UK has to offer

As a dj he has graced the turntables of all the major clubs in the capital, including now defunct legendary clubs Turnmills and The Cross, In 2007, he was invited to play in Thailand which included slots at the Full Moon Party, Koh Phangan and Green Mango, Koh Samui. The same year, his first ever appearance in Ibiza with a guest slot at Eden and Cream Amnesia on the terrace resulted in him being invited back each summer, with highlights including opening the main floor at Amnesia for Creams massive closing party and hosting his own events on the Island. Other gigs include trips to Czech Republic, Poland, Spain, Austria and South Africa.

As a producer, two releases under alias Thomas Tesla on Tanztone and Nightphunk recordings reflect his passion for the deeper side of house music while the creation of Wasabi Generals label and events show the need to bring those sounds to the club without distorting the techno ethos of Republic Artists and Tomasuchy.

Tomas continues to run his parties in London and Ibiza. This year focusing mainly on his record labels.

Thomas Tesla Promo Mix May / 2012
http://soundcloud.com/thomastesla/thomas-tesla-promo-mix-05-2012

http://soundcloud.com/thomastesla

http://www.residentadvisor.net/dj/thomastesla

ABAB

Styly: techno/house

Duo pod názvem ABAB se již pět let objevuje na pražské elektronické scéně. Začali soundem, který jim byl v počátku nejbližší a posloužil jako inspirace, kterou přetvořili ve vlastní nenahraditelný a rozpoznatelný zvuk. Jako rezidenti pražského klubu Chapeau Rouge zprodukovali pravidelnou party “Revolution 909”, která se nikdy nesnažila o to, aby byla pouze “další techno akcí”. Co jí odlišuje od ostatních, je primárně snaha, aby se návštěvníci dostavili za hudbou a nikoliv se pouze ukázat. To potvrzují například pouštěním 11ti minutového tracku v jeho celé délce a i kvůli jednomu člověku, jenž ho poznal; výměnou CD půl minuty před koncem předchozího tracku kvůli předpokládané reakci lidí na danceflooru; opožděným začátkem noci kvůli jednomu tracku, který se nebojí zahrát víckrát za večer a nebo naopak nezahrát to, co každý moc dobře zná. Stručně a jasně – odmítají pouštět pouze to, co lidé chtějí slyšet. Prostě si hraním stojí za svým a taktéž vlastním vztahem k hudbě. 

Jejich debutové album Sleepeless Nights je výsledkem výše zmíněného činění. Přinášením aktuálních hudebních počinů a nepřetržitou selekcí dospěli k vytvoření vlastních tracků, které se snaží vyplnit mezery v hudebním spektru. Inspiraci čerpali z reakcí na jejich hudební činnost, ať už přímo z energie danceflooru v ranních hodinách či z nočních hudebně-produkčních chvil, během kterých album vznikalo. 74 minut hudby jsou produktem snahy přispět hudební scéně, které jsou součástí, a to se stejným přístupem jako s hraním.



Více na http://www.facebook.com/weareABAB nebo http://www.soundcloud.com/weareabab.

Další info:

www.weareabab.bandcamp.com/releases

www.youtube.com/user/weareABAB

www.twitter.com/weareABAB





Them Darned Teenagers

Styly: this will hurt

Dvojice Djs a producentů tvořená Ianem a Katy se na scéně pohybuje od roku 2012. Ve své tvorbě se inspirují napříč hudebními žánry a jejich tracky vyšly na amerických vydavatelstvích jako je Sex Cult Records nebo Calamity of Noise Records.

Mají za sebou tour po Spojených státech s Designer Drugs (Porn and Chicken, Evil Olive, Chicago; Electric Circus, Tulsa; Riot Room, Kansas City; The Other Side, Wilkes Barre), hráli také v Holandsku (Beats n Bass, Eindhoven), Německu (Kiddo, Mnichov & Normal, Berlin) a ve Slovensku (Bass Down Low, New Spirit & Subclub).

Pravidelně vystupují v Praze jako rezidenti pražského klubu Chapeau Rouge.

Jejich nejnovější mixtape si můžete přehrát tady: www.youtube.com/watch

____________________________________________________________________

Djs and producers Them Darned Teenagers were firstly introduced to Prague club scene in 2011.

The motivation to mix everything that electronic music can offer gained them strong audience and added a special touch to their sets, that gradually shaped a solid sound on which is their current own produced music based.

For 4 years Them Darned Teenagers are holding their own residential dance party in Chapeau Rouge club in the centre of Prague with stable attendance between 200 to 350 people. They are also being sponsored by Plenty Cash clothing and Kytary.cz & Novation.

After performing in clubs in central Europe and Germany they were touring USA in spring 2016 spinning decks in clubs in Illinois, Pennsylvania, Missouri, Maryland and Oklahoma. In May they released single on Sex Cult Records and plan on releasing more singles soon.

www.facebook.com/themdarnedteenagers

www.themdarnedteenagers.net/

soundcloud.com/them-darned-teenagers/inbasswetrust



Milano Parsley (RA)

Styly: house

 

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO