CHAPEAU ROUGE

MENU

28.4. Vernisáž v Galerii Fenester


Vernisáž v Galerii Fenester
Michal Ureš
28.4. 2011 v 19:00
Těšíme se na vás!






Tomáš Uhnák okupoval naši výlohu (aka Galerii Fenester) celý minulý měsíc a to s instalací s názvem:

"Žít s radostí, překonávat zoufalství, hledat v sobě každičký náznak dobra, každičký pozitivní rys, a tak objevovat pravou radost"



Kromě toho, že studuje 6. ročník AVU se věnuje také vaření, je politicky "činný", reklamy mu nejsou cizí :) a nebojí se říci, co si myslí např.

O AVU:

Akademie má kolem sebe určitý mýtus, je to taková ta vitrínka bizarních starožitností. Je to místo, jakému není rovno a lidi přirozeně přitahuje svou semidekadencí, tím jak je někdo ochoten se na šest let zavřít do ateliéru a odříznout se od okolního světa. Výsledky takového sociálního experimentu jsou samozřejmě zajímavé a lákavé, nejsem si však jistý jak moc zdravé... AVU je sice nejstarší umělecká škola u nás, ale dějiny AVU psaly neustálé debaty a boje o to, co a jak se má vyučovat. Domnívám se, že za těch 20 let od revoluce, potažmo od druhého volebního období působení Milana Knížáka v čele AVU, v podstatě žádný z rektorů Akademii nedal nějakou novou tvář, nějakou jasnou perspektivu. Knížákovi se to na začátku devadesátých let celkem povedlo - nastartoval školu znova po režimním marasmu. Je ale škoda, že i on je nyní tak zarputile konzervativní a obhajuje současnou situaci jako vrchol vývoje, když říká, že to co někteří studenti nyní požadují už bylo vyzkoušeno a neosvědčilo se. Tím se diskuse končí.


O tuzemských pořadech/pokusech o vaření:

...Pokusy o rekonstrukci zašlé slávy jsou podle mě jen hrou na fetišistický melancholismus. Máme k dispozici jiné suroviny, jiné vlivy a musíme si je osvojovat, ať už s vědomím tvorby restrukturalizované národní kuchyně, nebo cíleného tex mex.
Myslím si, že Maurerovi, Ditě Pecháčkové, Emanuelovi Ridi a Pohlreichovi (i při vší jeho neotesanosti) se podařilo nastartovat diskurz o zkvalitnění jídla, zákazník se snad už tolik necítí být obětí tajných komplotů restauratérů, kteří hnusným a nezdravým jídlem chtějí zajistit klienty zdravotním pojišťovnám a farmaceutickým firmám, se kterými mají všichni vrchní kuchaři podepsané smlouvy. No a maminky snad po shlédnutí pořadu doma zkusí třeba i něco jiného než polévku ze sáčku.
České pořady jsou stále ale daleko více o show a skandálech než opravdu o poctivém vaření. Otázkou je, zda ta show a skandály nejsou přece jen zajímavější, zda na vaření „jen tak“ máme.

Nebo o zaručeně nejlepších reklamních výrobcích:


...byl to parfém PUMA (for him end for her), který mi zajistil příjemnou schůzku se slečnou, kterou jsem náhodou minul vracejíc se domů na přechodu, majíc na sobě stejný exemplář. Snad nemusím mluvit o tom, že jsme se díky tomu do sebe okamžitě vášnivě zamilovali. Ale byl to strojek Mach 3 a voda po holení Old Spice, co mi zajistili dlouholetý vztah, protože se ruka oné slečny z mé brady už neodtrhla. Tu potom snad vystřídá už pouze zadeček děťátka které si chceme pořídit. Nebude to však kůže na prdelce ono děťátka, která vystřídá dokonalost té mé. Bude to plenka kterou bude maminka, díky nové (ještě jemnější) technologii výroby, neustále hladit.
Ale aby nevznikla mýlka- já rád věřím na vlastní rozhodnutí a rád jdu vlastní cestou. Jsem totiž od přírody rebel a rád to dávám najevo, nyní například svým novým sexy ledabyle zanedbaným vzhledem.

Pokud vás tohle navnadilo, celý necenzurovaný rozhovor je k dispozici na stránkách Fenesteru.


Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO